ОТБОРЪТ НА APRILIA TUAREG RACING Е НЕУДЪРЖИМ НА HELLAS RALLY RAID

В планините на централна Гърция Якопо Черути и Франческо Монтанари, яхнали Aprilia Tuareg 660, се представиха блестящо в Hellas Rally Raid.

Първо и второ място при двуцилиндровите: Черути първи, следван от Монтанари

В планините на централна Гърция Якопо Черути и Франческо Монтанари, яхнали Aprilia Tuareg 660, се представиха блестящо в Hellas Rally Raid, завършвайки на първо и второ място в клас M6 при двуцилиндровите мотоциклети.

Tuareg отвя всички двуцилиндрови машини в състезанието, като най-близкият конкурент завърши рейда на почти два часа от победителя Якопо Черути. Зад Aprilia останаха отборите на:
• YAMAHA
• KTM
• HUSQVARA
• BMW
• SUZUKI
• DUCATI

Дъждът, който падна в дните преди състезанието, направи терена изключително хлъзгав, но отборът на Aprilia Racing Tuareg успя да се справи въпреки условията. Теренът се подобри в следващите дни, позволявайки на Черути и Монтанари да покажат своя потенциал и да завършат 1850-те км без затруднения.

В края на седемте етапа Якопо Черути беше коронясан като победител в категорията M6, което осигури на Aprilia Tuareg Racing още една важна победа. В общото класиране Черути завърши на четвърто място.

По време на първото си участие в това рали, Франческо Монтанари също направи отлично представяне, завършвайки втори в клас M6 и заемайки осмо място в общото класиране.

ЯКОПО ЧЕРУТИ

„Бяха трудни седем дни. Като цяло мина много добре, поддържах добро темпо и не допусках много грешки. Бях близо до подиума в общото класиране – само на 50 секунди – но дадох всичко от себе си и накрая не успях. Отборът работи много добре заедно; Чеко също се справи страхотно. Много съм доволен, беше отлична тренировка, а също така се възползвахме от възможността да тестваме някои неща за новия сезон.“

ФРАНЧЕСКО МОНТАНАРИ

„Беше невероятно изживяване, стандартът беше много висок, а представянето ми ставаше все по-добро и по-добро. Дните с маратони бяха много положителни, въпреки че със сигурност бяха тежки, тъй като бяха много дълги. Направих малка грешка, паднах в специалния дълъг етап, но въпреки че загубих много време, пак се справих добре. Исках да постигна добър резултат, за да благодаря на отбора за страхотната работа, която свършиха. Те заслужават този резултат и постигането на първо и второ място в клас M6 беше най-добрият начин да им се отплатим!“

МАСИМО РИВОЛА

„Да видим как Aprilia Tuareg Racing триумфира в Гърция донесе голямо удовлетворение на всички нас и, специално, на офроуд проекта. Якопо, Чеко, туарезите и братя Гуарески постепенно се превръщат в отправна точка в категорията.“

СЕКЦИЯ ЗА МЕДИИ

Сподели
MOTOPLEX SOFIA
MOTOPLEX SOFIA