VESPA PRIMAVERA BATIK – СРЕЩАТА НА ДВЕ КУЛТУРИ

ПРЕДСТАВЯМЕ VESPA PRIMAVERA BATIK, ОТДАВАЩА ПОЧИТ КЪМ РАДОСТТА, КОЯТО СЕ ПОРАЖДА ОТ СРЕЩАТА НА ДВЕ КУЛТУРИ

ЕЛЕГАНТНИТЕ ЛИНИИ НА VESPA СЕ СРЕЩАТ С БАТИКОВИТЕ ШАРКИ ОТ ИНДОНЕЗИЙСКАТА КУЛТУРА

VESPA PRIMAVERA BATIK Е СПЕЦИАЛНО ИЗДАНИЕ НА МОДЕЛА, КОЕТО ИЗВИКВА УСЕЩАНИЯ ЗА ПЪТУВАНЕ, ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ НА ДАЛЕЧНИ СВЕТОВЕ И ЗА ОТКРИТИЯ, В ЕМБЛЕМАТИЧНИЯ СТИЛ НА VESPA.

Милано, 5 юли 2024 г.

Vespa Primavera Batik се ражда от срещата на далечни култури, обединени от разнообразна и рядка елегантност.

Неподвластните на времето форми на Vespa Primavera са съчетани с темите и шарките на батик, традиционните индонезийски тъкани, създадени чрез специални, ценни производствени процеси, които са признати за нематериално културно наследство на човечеството от ЮНЕСКО.

Най-ранните свидетелства за изкуството и техниката на батик датират от XII век.

При този специфичен плат, който се печата или украсява на ръка, винаги се използва пчелен восък. Техниката води началото си от остров Ява и първоначално се използва за украса на дрехите на аристокрацията, преди да се разпространи из целия индонезийски архипелаг. Днес батикът остава основен елемент в индонезийската култура и се носи ежедневно, а не само на официални събития.

През вековете батикът се е превърнал в символна философия, както и в истинско средство за изразяване, благодарение на традиционните мотиви, които имат различно значение в зависимост от формата или елементите, които представляват. По този начин разновидностите на батика варират от Parang Rusak, предназначен за кралски особи и благородници, през Sawat, символ на властта, Semen, който напомня за символите на космическата енергия, и Udan Liris, символ на плодородието.

Батикът достига Европа през XIX в., превръщайки се в мост между източната и западната култура. Неговите екзотично елегантни десени повлияват ключови стилове като Art Nouveau, а в наши дни света на висшата мода.

Vespa Primavera Batik прегръща универсалните ценности на тази философия, за да създаде едно специално издание, което е ода за живота и радостта, за пътуването и откритията. Основният му цвят, Batik Green, напомня вълните, разбиващи се в тропическите плажове. По-строгите линии напомнят скрити храмове, а батик декорацията обединява цели седем различни мистични мотива, произхождащи от островите Ява, Суматра и Бали. Сред темите, към които се отнасят седемте различни батик мотива, украсяващи Vespa, са просперитетът и произходът на живота, силата и дълголетието, уважението към рода, чарът и харизмата, лидерството и мъдростта. Тези ценности естествено се свързват с Vespa, нейната история и дълбока и автентична мултикултурност.

Декорациите батик, които украсяват Vespa Primavera, са нанесени с помощта на технологията Water Transfer, като се започне от „вратовръзката“, характерния и отличителен фриз на предната част, красят отвора на жабката и преминават по протежение на стелката и страните на Vespa. Седалката, в светлокафяв цвят с шевове в зелени тонове, придава естествено усещане, напомнящо цветовете на слънчевите плажове.

Топ касата в съответстващ цвят, която може да бъде персонализирана със стикери батик (които се предлагат отделно), разширява функционалността на Vespa Primavera Batik, като добавя багажно пространство и завършва естетиката на една от най-жизнерадостните версии на Vespa в нейната дълга история.

Сподели
MOTOPLEX SOFIA
MOTOPLEX SOFIA