АЛЕЙШ И МАВЕРИК В ТОП 10 В КАТАР GP

APRILIA ОВЛАДЯ ЩЕТИТЕ: АЛЕЙШ ФИНИШИРА ОСМИ, ВИНЯЛЕС – ДЕСЕТИ

Събота, 9 март 2024:

Това бе един невероятен ден за Алейш Еспаргаро, който зае второ място в стартовата решетка в квалификацията – първи път в първия ред за Aprilia на пистата Лусаил. В първите обиколки на спринта испанският състезател загуби четири позиции, преди да бъде принуден да отбива атаките от своите съперници. Четири обиколки преди края, Алейш предприе фантастично завръщане, изпреварвайки няколко състезатели, след което решително мина пред Пеко Баная, за да достигне третото място. За Алейш и Aprilia това е първият подиум на пистата Лусаил.

Винялес, който успя да премине през Q2, стартира от десето място в стартовата решетка. След добро начало от четвъртия ред, Маверик се затрудни в мелето на първите обиколки и без да успее да се откъсне, завърши спринта девети.

Неделя, 10 март 2024:

Участието на Алейш Еспаргаро, главно действащо лице през уикенда с място в първия ред в Q2 и подиум в спринта, бе определено от липсата на сцепление на задната гума. Въпреки това испанецът успя да овладее щетите, завършвайки осми, като спечели важни точки в шампионата.

Подобен бе и вчерашният сценарий за Маверик, който загуби няколко позиции в първоначалното меле и трябваше да се бори в основната група. Въпреки това се появиха признаци на подобрение, особено в средата на състезанието, когато той започна да подобрява темпото си, намалявайки разликата със своите съперници. Винялес завърши състезанието на десето място.

Алейш Еспаргаро

„Не мога да не съм доволен от днешния резултат след това, което демонстрирахме през уикенда. Нещо не беше наред със сцеплението на задната гума още от първата обиколка, така че не успях да се боря така, както вчера. Във всеки случай си тръгвам от Катар, знаейки, че имам конкурентен мотоциклет и въпреки че смятам, че пропуснах добра възможност днес, шампионатът едва сега започна.“

Маверик Винялес

„В сравнение с вчера усещането се подобри значително. Все още предстои да определим по кои точки трябва да търсим подобрение – които така или иначе са само дребни детайли – но все още трябва да уточним кой е правилният път напред. Беше интересен уикенд, който при всички положения ни позволи да съберем важна информация. Прекарах състезанието днес зад различни състезатели и различни мотоциклети, което ми позволи да идентифицирам нашите силни и слаби страни. Една от точките, които трябва да подобрим, несъмнено е управлението на износването на задната гума, което ми пречи да бъда толкова бърз, колкото бих искал да съм в момента.“

Сподели
MOTOPLEX SOFIA
MOTOPLEX SOFIA